ΠΡΟΣΟΧΗ : ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILER ΚΑΙ ΑΣΕΜΝΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ "Ο Μανταλοριανός" αναγκάζει τους οπαδούς του Πολέμου των Άστρων να αν...

Home » , , , , , » Ο Μανταλοριανός: Το μεγάλο ερώτημα!

Ο Μανταλοριανός: Το μεγάλο ερώτημα!


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILER ΚΑΙ ΑΣΕΜΝΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ

"Ο Μανταλοριανός" αναγκάζει τους οπαδούς του Πολέμου των Άστρων να αντιμετωπίσουν ένα σοβαρό ερώτημα: "γάμησε ο Γιόντα;"

Στο τέλος του πρώτου επεισοδίου της νέας σειράς του κόσμου του Πολέμου των Άστρων "Ο Μανταλοριανός" γνωρίζουμε ένα 50χρονο "μωρό" που φαίνεται να είναι από το ίδιο είδος όπως ο Δάσκαλος Γιόντα. Το ίντερνετ έχει ερωτευτεί το μωρό-Γιόντα και το ερώτημα της καταγωγής του είναι καυτό. Γάμησε λοιπόν ο Γιόντα; Μπορεί να μην ξέρουμε πολλά για το είδος του Γιόντα και ούτε καν τον τρόπο με τον οποίο θα συνουσιαζόταν, αλλά το μεγαλύτερο "πρόβλημα" είναι πως αν όντως συνέβη, αντιτίθεται στην ενάρετη ζωή που δίδασκαν το Τάγμα των Τζεντάι και ο ίδιος ο Γιόντα. Επί της ουσίας δεν είναι και κανένα μεγάλο ζήτημα. Αν κατάφερε να το κάνει κατά τη διάρκεια της ζωής του των 900 ετών, εγώ λέω μπράβο του.

Επειδή όμως, εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε σχεδόν τίποτε για το είδος του Γιόντα το "συνουσιάστηκε" είναι σχετικό. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει αυτό. Μπορεί να μην είναι σωματικό αλλά πνευματικά, πχ. Σίγουρα πάντως, αν όντως είναι παιδί του Γιόντα, μας δίνει μια άλλη διάσταση για τον χαρακτήρα Γιόντα. Θα ήταν ένας επιρρεπής σε λάθη και πολύπλοκος χαρακτήρας, αλλά ποιος δεν γουστάρει λίγο σέξι κουτσομπολιό για τους Τζεντάι;Αλλά, δεν νομίζω να είναι η πιο ρεαλιστική απάντηση στο μυστήριο καταγωγής του "μωρού-Γιόντα". Αν είναι όντως παιδί του Γιόντα, πως και δεν το ανέφερε ο Δάσκαλος Τζεντάι στα 45 προηγούμενα χρόνια; Γιατί να ήταν τόσο ρεμάλι πατέρας και ποιος μεγάλωσε το παιδί; Γιατί να μην αναφέρει το παιδί του (που παίζει στα δάχτυλα τη Δύναμη) στον Λουκ στο νεκροκρέβατό του; Γιατί δεν το ανέφερε στον Λουκ και τα επόμενα 30 έτη όταν ο Λουκ επικοινωνούσε με το Φάντασμα Δύναμης του Γιόντα;

Η σειρά "Ο Μανταλοριανός" μπορεί να λύσει τα μυστήρια γύρω από το είδος του Γιόντα και την ευρύτερη σύνδεσή του με τη Δύναμη και τον κόσμο του Πολέμου των Άστρων. Και ναι, διάολε, ελπίζω η σειρά να μας δείξει ξεδιάντροπα το βαθειά παράξενο θέμα της σεξουαλικής ζωής του Γιόντα. Επειδή, παρ' όλες τις αποτυχίες του Τάγματος των Τζεντάι και του Γιόντα, ελπίζω ο μικρός πράσινος τύπος να μην πέθανε παρθένος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Matt Miller στη σελίδα: esquire.com
Ταπεινός μεταφραστής: Gandalfas

Βρείτε τους μέχρι στιγμής υπότιτλους της σειράς εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

V.I.P Intro

Είμαστε μια παρέα παλιών και νέων ερασιτεχνών υποτιτλιστών.
Οτιδήποτε φτιάχνουμε είναι δικό μας. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι στην παρέα μας. Εδώ υπάρχει χώρος για όλους, για άρθρα σας πάνω στην 7η τέχνη αλλά και σε οποιαδήποτε τέχνη σας αρέσει! Καλώς ήρθατε στο ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό τσαρδί Ελλήνων Ερασιτεχνών Υποτιτλιστών.

Από το Blogger.

Υποτιτλισμός

Θέλετε να μπείτε στην παρέα
των VIP;
Για συμμετοχή στην παρέα
των μεταφραστών
στείλτε mail στο
vipsubs.gr@gmail.com

VIP Chat

ΕΙΔΗ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 
-->